Weet ons navigatiesysteem de weg nog wel?

Op je oudere navigatie kun je niet meer blind vertrouwen, want in de nacht van 6 op 7 april vindt een zogenaamde gps-omwenteling plaats, omdat het telsysteem dan is volgeraakt. Bepaalde gps-systemen kunnen hierdoor niet meer correct werken.
Het Agentschap Telecom in Groningen waarschuwt hiervoor en vraagt om je gps-systeem na 7 april te controleren.

Vanaf 7 april begint het telsysteem weer bij nul te tellen.

Vooral oudere navigatiesystemen van voor 2009 kunnen hierdoor problemen geven.
Je kunt het vergelijken met auto’s van vroeger waarin de kilometerteller na 99.999 kilometer weer terugsprong naar 0 kilometer.

In de gps-techniek werken ze met weeknummers, waardoor er elke 1024 weken het systeem weer op nul springt. Dus na ongeveer 20 jaar en dat moment is nu.

Nieuwe navigatiesystemen worden niet getroffen, want hierbij kunnen eventuele problemen pas over 157 jaar ontstaan.

Bij enige twijfel kun je het beste contact opnemen met de helpdesk van het betreffende auto- of navigatiemerk. Op hun websites vind je al extra service of tips.

Dit alles geldt niet voor navigatie op smartphones.

Persoonlijk advies


Bij ons kunt u altijd terecht met vragen over uw auto, of het nu gaat om de aankoop, onderhoud of verkoop van uw auto. Kom gerust langs voor een bakje koffie en een goed advies.

Autoverkoop


Met ons gevarieerde aanbod is er altijd wel een auto die aan uw wensen voldoet. Wij kopen alleen occasions in die voldoen aan onze strikte eisen. Zo verkopen wij met name jonge auto’s met weinig kilometers.

Onderhoud & reparatie


Naast de in- en verkoop van auto’s onderhouden we uw auto ook. En waar nodig repareren we onderdelen van uw auto. Ook met autoschade kunt u bij ons terecht. We proberen iedere klant van dienst te zijn.

© Autobedrijf Paalman Holten
Ontwerp & realisatie: INVENDI